top of page
  • TeamTulen

1e en 9e plaats bij de 59e Weisser Bär von Berlin!

Op 23 en 24 februari 2019 heeft de 59e editie van het degentoernooi der Weisser Bär von Berlin plaatsgevonden. Er waren 236 deelnemers uit 29 landen.

De voorronde werd georganiseerd in het Horst-Korber-Sportcentrum in het Olympiastadion van Berlijn. Tristan en Rafaël kwamen de eerste dag goed door. Beiden wonnen in de poule vijf partijen en verloren er één. Er volgenden nog twee eliminaties om door te kunnen naar het hoofdtoernooi met de beste 64 schermers. Dankzij de hoge positie op het tableau waren Tristan en Rafaël de eerste eliminatie vrijgesteld. Rafaël won daarna van de Duitser Bastian Lindenmann (15-13) om bij de 64 te komen en Tristan van de Duitser Artur Fischer (15-12).

Ook het hoofdtoernooi verliep de volgende dag succesvol voor beide schermers. Rafaël won de eerste eliminatie van de Spanjaard Javier Fernandez Perez (15-12) en vervolgens van de Hongaar Sandor Cho Taeun (11-7). De derde partij verloor hij helaas van de Italiaan Eugenio Chasseur (11-15) en eindigde hiermee op een mooie negende plaats. Tristan won de eerste eliminatie van de Noor Truls Stroemoey (15-7 ), vervolgens van de Slowaak Jan Szalay (15-7), de Duitser Samuel Unterhauser (15-14) en de Spanjaard Juan Pedro Romero (15-9). De halve finale en de finale vonden plaats in de historische Koepelzaal van het Olympiapark. In de halve finale stond Tristan tegenover de Duitser Rico Braun (15-10) en in de finale overwon hij de Duitser Marco Brinkmann (15-11).


Tristan heeft eerder in 2013 het U23-toernooi al gewonnen, als onderdeel van het Weisser Bär evenement. Vorig jaar werd hij derde.
Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page