top of page
  • TeamTulen

Derde plaats voor Tristan op de Satelliet World Cup Irish Open 2018

De gebroeders Tulen hebben dit weekend geschermd op de Satelliet World Cup in Dublin. Bij deze competitie zijn bij de top 8 punten te verdienen voor de wereldranglijst. Er waren 27 landen vertegenwoordigd en in totaal 77 deelnemers.

Beide broers maakten een goede start in de poules ronde met vijf winstpartijen en één verliespartij. Dit leverde op het tableau respectievelijk een zevende en een tiende plaats op. In de directe eliminatie won Rafael van de Argentijn Emmanuel Bay Colombano (15-3) en verloor daarna in de T32 van de Belg Felix Blommaert (15-9). Daarmee is hij op een 19e plaats geëindigd. Tristan won van Constantinos Yiannaki uit Cyprus (15-2), de Portugees Andre Vas (15-8) en mocht het daarna opnemen tegen de Belg die Rafael had uitgeschakeld. Tristan won deze partij met 15-7.

In de kwartfinale kreeg hij te maken met een tegenstander van een andere kaliber. De Argentijn Jesus Lugones is de huidige nummer negentien van de wereldranglijst. Tristan won deze partij overtuigend met 15-8. Vervolgens werd hij In de halve finale uitgeschakeld door de Oostenrijker Jozef Mahringer (15-11). Dit heeft Tristan een bronzen medaille opgeleverd. Hij blijft met deze uitslag waarschijnlijk onveranderd op de 56e plek op de wereldranglijst staan.


Einduitslag Irish Open 2018:

Tristan Tulen 3e

Rafael Tulen 19eRecente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page