top of page
  • TeamTulen

Eerste plaats voor Tristan in Livry Gargan

Dit weekend werd in Livry Gargan een van de belangrijkste heren degen wedstrijden van het Franse nationale circuit geschermd, de Coupe Jean Moret 2018. De wedstrijd staat bekend om het grote deelnemersveld met ongeveer 400 schermers, waaronder de Franse selectie en een aantal topschermers uit verschillende omringende landen.

Tristan was vrijgesteld van de voorrondes op zaterdag, vanwege zijn positie op de wereldranglijst bij de top 64. Zijn broer Rafaël mocht wel gelijk aan de slag. Hij had een zware start en won drie van de zes partijen. Daarop volgde de directe eliminatie. Rafael moest tegen Gregoire Le Gagneur, een lastige tegenstander, en verloor helaas met 15-11.

In het hoofdtoernooi op zondag startten de 96 overgebleven schermers. Ook Tristan had niet een gemakkelijke start met drie winst- en twee verliespartijen. Daarna schakelde hij echter goed om. Hij won in de directe eliminaties achtereenvolgens van zijn teamgenoot Leo Lepers (15-9), Corentin Le Marie (15-9), Morgan Wingerter (15-9), Alexandre Bardenet (15-4) en Paul Allegre (15-10). In de finale nam hij het op tegen de Fransman Nelson Lopez- Pourtier. Na twee keer drie minuten tegen een achterstand te hebben aangekeken kon Tristan in de laatste drie minuten de wedstrijd naar zich toe halen en de score omdraaien. Hij won met 15-13.


De finale is HIER te vinden.


Over twee weken komen de broers weer in actie op de satelliet Wereldbeker in Dublin.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page