top of page
  • TeamTulen

Eerste plaats voor Tristan Tulen in Colmar

Rafael en Tristan kwamen dit weekend in actie op het Circuit Epée U23 in Colmar, de tweede grote wedstrijd van dit seizoen binnen het nationaal circuit in Frankrijk. Daar deze wedstrijd meetelt voor de Europese U23 ranking, waren er een groot aantal buitenlandse schermers aanwezig. Het toernooi werd geschermd op 3 en 4 november en er waren 208 deelnemers.

Rafael won vijf partijen in de voorronde en verloor er één. Daarmee kreeg hij voor de eerste eliminatie een -bye-. De tweede eliminatie tegen de Fransman Gaetan Billa verloor hij met 15-11. Hij is geëindigd op de 72ste plaats. Tristan won alle zes partijen in de voorronde en na een -bye- voor de eerste eliminatie won hij de tweede eliminatie van de Fransman Raphael Dominici (15-8). Hij kwalificeerde zich meteen voor het hoofdtoernooi en stond als eerste gerankt.


Tijdens het hoofdtoernooi op zondag startten de 64 resterende schermers. Tristan won eerst van de Zwitser Eric Oswald (T64: 15-9), vervolgens van de Fransman Thomas Sainte Rose (T32: 15-11), daarna van Angel Fabregat (T16: 12-11) en van de Zwitser Alexandre Pittet (T8: 15-8).


In de kwartfinale kon Tristan revanche nemen tegen de Oostenrijker Joseph Mahringer, van wie hij vorige week op het satelliet toernooi in Dublin verloor. Hij besliste de wedstrijd in zijn voordeel met 15-13. In de halve finale won hij van de Spanjaard Alvaro Ibanez (15-9). In de finale stond Tristan nogmaals tegenover Angel Fabregat, die via het herkansingssysteem weer terug in de wedstrijd was gekomen. Tristan won ditmaal overtuigend met 15-8.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page