top of page
  • TeamTulen

Europese Kampioenschappen Novi Sad

Op 17 juni is de individuele wedstrijd van het Europees Kampioenschap schermen van start gegaan in Novi Sad, Servië. Nederland werd vertegenwoordigd door David van Nunen, Bas verwijlen, Rafael Tulen en Tristan Tulen. Er waren in totaal 104 schermers aanwezig uit 30 landen.

Rafael had een lastige start in de poulefase. Hij won 2 van de 6 wedstrijden. Tristan won 4 van de 6 partijen en had daardoor een gunstige uitgangspositie voor de daarop volgende eliminatierondes.

Debutant Rafael streed op tableau 128 tegen de Noor Sturla Torkildsen voor een plek bij de beste 64. Hij won de partij net met 15-14. Deze winst heeft hem zijn eerste wereldbekerpunten opgeleverd. Dit zorgt voor een hogere klassering op de wereldranglijst. Daarna verloor Rafael van de geroutineerde Pool Radoslaw Zawrotniak met 15-8.


Tristan begon met een bye op tableau 128. Bij de 64 schermde hij tegen de Zweed Linus Islas Flygare. Hij won de partij overtuigend met 15-7. Op tableau 32 moest hij het opnemen tegen Yannick Borel, de tweevoudig Europees kampioen uit Frankrijk. In het begin van de wedstrijd nam de Fransman een grote voorsprong met 5-1. De laatste ronde kon Tristan sterk terugkomen. De gelijkmaker op 13-13 werd helaas afgekeurd door de scheidsrechter. De video arbitrage neemt de doorslaggevende beslissing om de scheidsrechter bij te staan, ondanks de tegenstrijdige beelden. Met nog 1.7 seconden op de klok lukte het niet meer om de laatste treffer te zetten. Tristan verloor met 14-12 en werd hiermee uitgeschakeld. Borel heeft uiteindelijk voor de derde keer op een rij het Europees kampioenschap schermen gewonnen.


Uitslag Nederlanders:

26. Tristan Tulen

34. Bas Verwijlen

64. Rafaël Tulen

89. David van Nunen


Aankomende woensdag nemen David, Rafael en Tristan deel aan de landenwedstrijd. De loting zal dinsdag bekend worden gemaakt.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page