top of page
  • TeamTulen

Grand Prix van Boedapest

Op 23, 24 en 25 maart was het tijd voor de Budapest Westend Grand Prix. Met een maximaal aantal van twaalf deelnemers per land, zijn er 289 schermers van start gegaan. Zeven schermers uit Nederland hebben aan het toernooi deelgenomen.Tristan verloor in de voorronde één partij in de extra minuut met 2-3 en won de andere partijen in de poule. Rafaël won in een lastige voorronde drie partijen en verloor er drie. Teamgenoot David van Nunen won twee partijen in de voorronde en plaatste zich hiermee net niet hoog genoeg op het tableau om de eliminatiewedstrijden in te gaan.

Rafaël verloor de eerste eliminatiewedstrijd van de Zwitser Alexandre Pittet met 15-9.

Tristan was de eerste eliminatie vrijgesteld en won vervolgens van de Duitser Rico Braun met 15-13 en daarna van de Spanjaard Juan Pedro Romero met 15-10. Hij plaatste zich voor het hoofdtoernooi op zondag.Op zondag won Tristan de eerste eliminatie (T64) van de Argentijn Jesus Lugones met 15-13. De partij kon nog net worden binnengehaald na een achterstand van 5-9.

Vervolgens won hij met 15-11 van Yannick Borel, de huidige nummer twee van de wereldranglijst. In de top 16 werd Tristan uiteindelijk verslagen met 14-15 door de Fransman Jonathan Bonnaire. Tristan heeft hiermee een mooi resultaat neergezet met goede perspectieven voor komende wedstrijden.

Klik HIER voor de volledige uitslagen.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page