top of page
  • TeamTulen

Heidenheimer Fechtertage 2018

Onlangs werd de aftrap gegeven voor de derde Wereldbeker Heren Degen van dit seizoen. Van 25 t/m 28 januari stond het Duitse Heidenheim in het teken van de ‘‘Heidemheimer Fechtertage’’, dat de Heidenheimer Pokal en de Voith-Cup omvat, respectievelijk de Wereldbekerwedstrijd individueel, en de Wereldbekerwedstrijd voor landenteams. Tevens werd de Coupe d’Europe geschermd. Hierin nemen de beste Europese degen clubteams van ieder land het tegen elkaar op.

In de voorronde individueel behaalden zowel Rafaël als Tristan Tulen vier overwinningen en verloren zij twee partijen. In de eliminaties moest Rafaël het afleggen tegen de Amerikaan Lewis Weiss met 9-15, daarmee eindigde het individuele toernooi voor hem. Tristan won aansluitend van de Braziliaan Gabriel Bonamigo met 15-8, de Zweed Bartlomiej Mancewicz met 15-13 en de Chinees Yufeng Zhao met 15-14. Hiermee plaatste hij zich voor het hoofdtoernooi, bij de laatste 64, dat de volgende dag werd gehouden. Na een spannende partij verloor hij met 15-12 van de Venezolaan Ruben Limardo. Helaas kon hij kon de 13-12 achterstand met nog tien seconden op de klok niet meer omzetten in een overwinning.

De volledige resultaten zijn HIER te vinden.


Op 27 Januari werd de Wereldbekerwedstrijd voor landenteams geschermd. Het Nederlands team bestond uit Tristan Tulen, Rafaël Tulen en David van Nunen, onder leiding van coach Edwin Treffers. Nederland stond als 27e geplaatst en moest het opnemen tegen het als vierde geplaatste Italiaanse team. De score werd tijdens de gehele wedstrijd laag gehouden. Voor aanvang van de laatste partij stond Nederland met vier punten achter op Italië. Nederland moest hierdoor veel risico nemen, waardoor de Italianen de partij verder naar zich toe konden trekken en te sterk bleken. Het Nederlandse team verloor uiteindelijk met 27-35.

De volledige resultaten zijn HIER te vinden.


De volgende Wereldbeker Degen is de Westend Epée Grand Prix in Boedapest van 23 t/m 25 maart 2018.
Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page