top of page
  • TeamTulen

Propeaq Light glasses voor WK China

Ter voorbereiding op het WK schermen 2018 in Wuxi (China) hebben wij, het Nederlandse degenteam, een innovatieve technologie aangewend om goed uitgerust en gefocust te kunnen beginnen aan de wedstrijd. Wij hebben namelijk de Propeaq Light glasses gedragen, ook wel de jetlag bril genoemd. Hoewel het nog een vrij onbekend hulpmiddel is, wordt er al een aantal jaren succesvol gebruikt van gemaakt door Nederlandse en buitenlandse topsporters binnen diverse sportdisciplines.

Met deze lichtbril kan, door middel van geïntegreerd blauw licht en verwisselbare gekleurde lenzen, het dagritme worden verschoven om een jetlag te voorkomen en het slaapritme te verbeteren. Dit allemaal ten gunste van de wedstrijdprestaties.

Wij hebben de lichtbril ruim een week voor vertrek naar China in gebruik genomen. Wij kregen van Propeaq een dagschema voor het dragen van de bril, dat was afgestemd op onze situatie. Het gebruik van de bril is eenvoudig. Het is belangrijk om minstens een half uur voor het naar bed gaan de bril met de rode lenzen te dragen. Je zet de bril pas af wanneer je in bed ligt en licht uit is. ‘s-Ochtends na het op staan draag je de bril met de lichtblauwe lenzen, gecombineerd met extra licht afkomstig van de bril. Dit doe je ook minimaal een half uur. Toen we in China aankwamen waren we behoorlijk gewend aan het tijdsverschil van +6 uur en bleven de negatieve effecten van het reizen veelal uit.

Onze ervaringen met de lichtbril zijn dan ook positief. De reis was erg vermoeiend. We kwamen na een lange, nachtelijke reis om 11 uur ’s-ochtends aan in het hotel. Het was even moeilijk om niet gelijk op bed te gaan liggen, maar we hebben toch het schema weten te handhaven. Uiteindelijk heeft het ons veel voordeel opgeleverd, want de volgende dag stonden we allemaal fit op de eerste ochtendtraining en het kostte ons geen moeite om gelijk mee te gaan in het wedstrijdritme.

Dank aan Propeaq voor de goede begeleiding. We kijken dit seizoen met veel zelfvertrouwen uit naar komende wedstrijden aan de andere kant van de wereld.

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page