top of page
  • TeamTulen

Rafaël Tulen draagt Douai naar Franse Eredivisie

In het weekend van 8 en 9 december vond de halve finale van de Franse kampioenschappen voor clubteams plaats. Rafaël schermt hier voor de Franse club Cercle d'Escrime Douai met teamgenoten: El Habib Abdou, Titouan Chotin en Thibault Parpaite onder leiding van coach Sébastien Hanicotte. Op dit moment zit Douai in de tweede divisie van Frankrijk, deze bestaat uit 16 verschillende teams.

De voorronde dag verliep matig. Het team verloor 2 van de 3 partijen. Hierdoor stond Douai op een 9e plek op het eliminatietableau.

Op de eliminatie dag was de eerste tegenstander Paris GRP. Met een score van 29-26 achter begint Rafaël aan de laatste partij van deze wedstrijd. In de laatste 10 seconden maakt hij de score gelijk met 39-39. In de extra tijd weet Rafaël knap de laatste treffer te maken die zorgt voor de overwinning met 40-39.


In de kwartfinale moest Douai het opnemen tegen Tourcoing. Na een sterke start stond het team ruim voor en kon het de winst binnenslepen met 45-41.

In de halve finale was Saint Gratien te sterk voor Douai en verloor met 45-36. Saint Gratien won later het toernooi.


Na de verliespartij moest Douai de kleine finale spelen voor de 3e en 4e plek tegen Saint Maur. Ook weer met een achterstand op het scorebord van 38-40 begint Rafaël aan de laatste partij. Opnieuw weet hij de score gelijk te brengen naar 44-44 en moet de wedstrijd verlengt worden. In de extra tijd maakt Rafaël de laatste treffer en zorgt voor een mooie 3e plek voor Cercle d'Escrime Douai!


Door deze 3e plek staat Douai hoog genoeg geklasseerd om volgend jaar te starten in de eerste divisie van Frankrijk. De 16 beste Franse clubteams zullen hier om de titel gaan strijden in een loodzware competitie.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page