top of page
  • TeamTulen

Wereldbeker Buenos Aires

Met vier schermers en coach naar de andere kant van de wereld voor de wereldbeker in Buenos Aires. De wedstrijd vond plaats in het Argentijnse nationale trainingscentrum CeNard voor verschillende Olympische sporten.

De voorronden gingen meteen goed. Rafael won 4 van de 6 partijen. Hij verloor er 2 nipt met 5-4. Tristan won alle 6 partijen en was direct zeker van een plek in het hoofdtoernooi de volgende dag. Rafael mocht zich opmaken voor de eliminatieronden om ook een plek in het hoofdtoernooi te bemachtigen. Hij kreeg voor de eerste eliminatie een BYE en schermde daarna tegen de Chinees Haiyu Zhu. Rafael kon een 7-2 achterstand ombuigen naar één treffer voorsprong, maar moest het uiteindelijk toch afleggen en verloor met 12 – 15.

In het hoofdtoernooi schermde Tristan voor een plek bij de beste 32 tegen de Hongaar Zsombor Banyai en won overtuigend met 15 – 4. Daarna moest hij tegen de Fransman Ronan Gustin. Deze partij was spannend tot het einde en Tristan won met 15 – 14. Voor een plaats in de top moest hij tegen de Rus Sergey Bida schermen en verloor met 15 – 6. De Rus is goed in vorm en heeft het toernooi gewonnen.


De landenwedstrijd startte met een revanchepartij tegen het Tsjechische team. Zij waren ook de tegenstanders van het Nederlandse team tijdens de vorige wereldbeker in Vancouver. Gelukkig is ons team de Tsjechen dit keer wel de baas en de partij wordt gewonnen met 45 – 33. Een ruime voorsprong na de eerste twee ontmoetingen zorgde ervoor dat de Tsjechen veel druk gingen zetten en dit kwam perfect uit voor het spel van de Nederlanders.

Door de overwinning heeft het Nederlandse team een plek in de top 16 bemachtigt, dit betekent dat alle plaatsen worden uitgeschermd. Er wordt vervolgens net verloren van Zwitserland met 40 – 44. Dan wordt er verloren van Spanje met 29 – 38. De laatste partij tegen Duitsland wordt gewonnen met 45 – 36. Zo eindigen het team op een verdiende 15e plaats.


Deze wereldbeker was de laatste die nog niet meetelt voor de Olympische kwalificatie. Alle volgende wereldbekerwedstrijden tot april volgend jaar zullen bepalend zijn. Dat is een mooie uitdaging om onze progressie op de wereldranking verder uit te breiden.Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page