top of page
  • TeamTulen

Wereldbeker Heidenheim

De Heidenheimer Fechtertage 2019 hebben onlangs plaatsgevonden. Op 10 en 11 januari werd de individuele Worldcup geschermd, de landenwedstrijd op 12 januari en afsluitend op 13 januari de Europacup voor clubteams, waarin de beste Europese clubs het tegen elkaar opnamen. Kortom een zeer mooie week voor elke schermliefhebber.

In het individuele toernooi startten er 324 deelnemers uit 59 verschillende landen. Rafael won in de voorronde 5 matches en verloor er 1. Tristan won er ook 5 en verloor de laatste partij. Alles gewonnen in de voorronde leidt tot directe plaatsing in het hoofdtoernooi op de volgende dag. Helaas was dit net niet het geval voor beide broers, zij maakten zich klaar voor maximaal drie eliminatieronden om zich alsnog te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

Rafael kreeg de eerste eliminatie een BYE en verloor daarna van Rusian Kurbanov uit Kazachstan met 15-8. Dit was helaas een zware loting. Tristan begon ook met een BYE en won de volgende eliminatie van de Est Juri Salm met 15-11. Daarna won hij van de Deen Troels Robl met 15-8.


De volgende dag in het hoofdtoernooi schakelde hij de Rus Nikita Glozkov uit voor een plek bij de eerste 32 schermers. Helaas hield het daarna op. Voor een plek bij de beste 16 verloor hij van de fransman Alex Fava met 15-5. Rafael werd uiteindelijk 99ste en Tristan 28ste.

Op de eerste worldcup van 2019 werd vervolgens ook de landenwedstrijd geschermd. Het Nederlands team, gesponsord door TeamKPNsportfonds, bestond uit Rafael Tulen, Tristan Tulen, Randy Postma en David van Nunen. Er waren 37 ladenteams aanwezig. Voor een plek bij de beste 32 werd er 31 – 42 verloren van USA. Een zware partij, waarin het begin van de wedstrijd cruciaal was. Het team keek al snel tegen een achterstand aan en het lukte niet om de wedstrijd nog naar zich toe te trekken.

Klik HIER voor de individuele resultaten.

Klik HIER voor de team resultaten.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page