top of page
  • TeamTulen

Wereldbeker Vancouver

Met ondersteuning van teamKPNsportfonds was het in februari 2019 tijd voor de wereldbeker in Vancouver. Op 8 en 9 februari werd de individuele wedstrijd geschermd en op 10 februari de landenwedstrijd.

Rafael won 2 van de 6 partijen in de voorronde en Tristan 2 van de 5. De jongens waren zeker niet tevreden met deze uitslag, maar konden zich herpakken en een paar uur later gereed maken voor de eliminatieronden. Rafael moest tegen de Hongaar Zsombor Banyai en verloor met 11 – 15. Tristan schermde tegen de Tsjech Richard Pokorny en won met 15 – 8. Daarna verloor hij van de Israeliër Gregori Beskin met 12 – 15. Helaas geen hoofdtoernooi dit keer. Rafael werd 159ste en Tristan 89ste van de 196 deelnemers.

In de landenteamwedstrijd stond het Nederlandse team 23ste geplaatst. Voor een plek bij de beste 16 werd er geschermd tegen het Tsjechische team dat 10e geplaatst stond. Tsjechië was een mooie uitdaging, helaas werd de wedstrijd met 39 – 45 verloren. De Tsjechen speelden tactisch erg sterk en toen ze in middenin de wedstrijd op voorsprong kwamen gaven ze deze niet meer weg. Het lijkt erop dat het Nederlands team even door een lastige fase van het seizoen heen moet bijten. Maar er wordt op vertrouwd dat er binnenkort weer gescoord gaat worden.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page