top of page
  • TeamTulen

WK schermen 2018 in China

Het WK schermen 2018, de seizoenafsluiting en belangrijkste wedstrijd van dit jaar, vond plaats in Wuxi in China. David van Nunen, Bas verwijlen, Rafael Tulen en Tristan Tulen waren geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het onderdeel heren degen.

Op 20 juli stonden de schermers klaar voor de voorrondes. Rafael won twee van de vijf wedstrijden en moest het daarna in de eliminaties opnemen tegen de Puerto Ricaan Maisonet. Deze won hij met 15-12. Zijn volgende tegenstander was de Duitser Brinkmann. Helaas was de nummer 40 van de wereldranglijst iets te sterk. Rafaël verloor met 15-8. David won drie van de vijf wedstrijden en moest het in de eliminaties opnemen tegen de Spanjaard Ibanez. Deze wedstrijd verloor hij, waardoor ook voor hem het individuele toernooi eindigde. Tristan won in zijn voorronde vijf wedstrijden en verloor er één. Dankzij de hoge index was hij direct door en verzekerd van deelname aan het hoofdtoernooi. Uiteindelijk kwalificeerden 64 van de 179 schermers zich voor het hoofdtoernooi.

Op 23 juli werd het hoofdtoernooi geschermd. Tristan nam het op tegen de Israëliër Herpe. Na een lange strijd eindigde de score op 11-11 gelijkstand. De wedstrijd moest in de verlenging om één treffer worden beslist. Helaas scoorde Herpe en zo kwam ook voor Tristan een einde aan het individuele toernooi.


Einduitslag:

Tristan Tulen 48ste

Bas Verwijlen 76ste

David van Nunen 93ste

Rafael Tulen 104de


Op 25 juli vond de landenwedstrijd plaats. Het Nederlandse team met Tristan, Rafael en David was als 26ste geplaatst en moesten het opnemen tegen de nummer 7, het team van Oekraïne. De Oekraïners waren sterk vertegenwoordigd met twee schermers die een bronzen medaille hadden behaald in het individuele toernooi.

De wedstrijd werd door de Nederlanders tactisch geopend door de score aan beide zijden zo laag mogelijk te houden. Tot halverwege de wedstrijd ging de score gelijk op. Daarna werd er een gat van 6 punten geslagen door de Oekraïners en kwam het Nederlandse team met 29-35 achter te staan. In de laatste wedstrijd tegen Nikishin kon Tristan nog ver terugkomen. De wedstrijd werd nipt verloren met 37-39. Met dit resultaat en deze inzet is de kans groot dat dit jonge Nederlandse team het goed gaat doen tegen de grote landen komend seizoen.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page